• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ledarskapet på restauranger med stjärna i Guide Michelin. En kvalitativ studie om ledarens roll i framgångsrika restauranger.

Sammanfattning
Restaurangbranschen är en tävlingsinriktad bransch som leds av vinnarskallar med stor passion för yrket med framgång i fokus. Det gäller att vara snabbtänkt då hastiga beslut som kan vara avgörande inte är ovanligt. En framgångsrik restaurang i denna uppsats anses som den som belönats av Guide Michelin med minst en stjärna. Guide Michelin fokuserar enbart på maten. Men för att en kommersiell restaurang ska överleva krävs en ekonomisk vinning, även om det är maten och upplevelsen som är i fokus på en s.k. fine dining-restaurang så måste restaurangens kostnader betalas. Genom en hög servicenivå förmedlas restaurangens helhet hela vägen fram till gästen. I denna uppsats framgår hur viktigt ledarskapet är i en restaurangs framgång för att behålla personal och gemensamt jobba mot uppsatta mål, för att därmed nå största möjliga resultat för verksamheten. En bra ledare måste vara positiv och ha en stor vilja att gemensamt föra verksamheten framåt. Ledaren måste kunna se alla individer och ta fram det bästa utav var och en för att skapa den viktiga gruppdynamiken.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/70834
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_70834_1.pdf (315.3Kb)
Datum
2022-02-28
Författare
Ahlqvist, Tina
Nyckelord
ledarskap
framgång
stjärnrestaurang
Guide Michelin
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV