• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Stockholms Borgerskap lagar och serverar koshermat till äldre

Sammanfattning
Att som äldre fortsätta med att leva enligt judisk mattradition är idag möjligt vid Stockholms Borgerskaps äldreboende. En kreativ omorganisation med stort engagemang av duktig personal skapade en enkel och fiffig lösning för kök och matsalar. Kosher betyder lämplig i bemärkelsen att födan är tillredd i enighet med de judiska matlagarna. Kostchef Helena Blomberg och personalen som arbetar vid Stockholms Borgerskaps kök och matsalar har studerat judisk tradition och mathållning för att förstå och kunna sätta sig in i de boendes behov och önskemål. Rent praktiskt innebar arbetet att personalen fick lära sig att tänka i rött och blått. Redskap och porslin delades in i rött och blått. Rött för köttig föda och blått för mjölkiga födoämnen. Tillagnings- och diskrutiner ändrades, även diskning sker i olika diskbaljor, röda och blå.
URL:
http://hdl.handle.net/2077/18774
Samlingar
  • Tematiska rum
Fil(er)
gupea_2077_18774_2.pdf (251Kb)
Datum
2004
Författare
Blomberg, Helena
Publikationstyp
article, other
Serie/rapportnr.
Tematiska rum
Näring och ätande
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV