Show simple item record

dc.contributor.authorKlasson, Wasty
dc.date.accessioned2008-11-29T22:36:17Z
dc.date.available2008-11-29T22:36:17Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/18782
dc.description.abstractDe funktionella svårigheterna vid ätandet kan delas in i intagande av mat, sväljning och ork: * intagande av mat att hantera maten på tallriken, att föra maten till munnen och att samtidigt sitta ordentligt * sväljning öppna/stänga munnen, hantera maten i munnen och att svälja * ork ork att genomföra en hel måltid, äthastighet, mängd uppäten mat Förutom nämnda ätproblem finns det flera möjliga faktorer som kan påverka hur mycket man äter, till exempel nedsatt aptit, depression och måltidsmiljön. Personer med tugg- och /eller sväljsvårigheter kan oftast inte eller orkar inte äta tillräckligt stora portioner med mat. Därför är det viktigt att till den lilla portionen mat alltid använda sig av energitäta livsmedel. Det finns idag i handeln produkter som är tillfredsställer dessa behov.en
dc.language.isosween
dc.relation.ispartofseriesTematiska rumen
dc.relation.ispartofseriesNäring och ätandeen
dc.titleSvårt att tugga och svälja - Konsistensanpassad maten
dc.typeTexten
dc.type.sveparticle, other scientificen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record