dc.contributor.author | Tibbling Grahn, Lita | |
dc.date.accessioned | 2008-12-02T14:47:41Z | |
dc.date.available | 2008-12-02T14:47:41Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/18797 | |
dc.description.abstract | För den som har ät- och sväljsvårigheter, dysfagi, är risken stor att drabbas av näringsbrist, avmagring och luftvägskomplikationer. Flera hundratusen människor i Sverige har någon form av dysfagi, något som för de flesta innebär ett socialt, fysiskt och psykiskt lidande. Än värre är lidandet när de möter människor inom vården som inte känner till vad dysfagi är och vilka möjligheter som står till buds för att lindra besvären. | en |
dc.language.iso | swe | en |
dc.publisher | Vårdalinstitutets Tematiska rum Näring och Ätande | en |
dc.relation.ispartofseries | Tematiska rum | en |
dc.relation.ispartofseries | Näring och ätande | en |
dc.title | Om mat och dysfagi | en |
dc.type | Text | en |
dc.type.svep | article, other scientific | en |