Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: Recent submissions
Now showing items 621-628 of 628
-
Idrottare och kosttillskott - Om användning av och attityder till kosttillskott
(2011-02-17)Utbudet och användningen av kosttillskott bland idrottare är stor trots att få vetenskapliga bevis finns gällande positiva effekter eller ökad prestation. Studier har även visat att det finns risker med användning av ... -
Hopp om framtiden - En undersökning om friidrottande ungdomars matvanor
(2011-02-17)Elitsatsande friidrottande ungdomar har en hög energiförbrukning på grund av den kroppsliga tillväxten och den stora träningsmängden. Idrottares kost bör vara energirik för att nå energibalans och väl sammansatt för att ... -
Gymnasieelevers uppfattningar om hållbara måltider
(2011-02-17)Regeringens mål för ekologisk konsumtion inom den offentliga sektorn har avsett en inriktning mot 25 procent ekologiska livsmedel fram till innevarande år 2010. En handlingsplan för hållbar konsumtion - ”Bilen, Biffen, ... -
Ger Red Bull dig vingar? - Faktorer som påverkar barns konsumtion av energidryck
(2011-02-17)Försäljningen av energidryck såsom Red Bull, Monster och Burn har under 2000-talet ökat och marknadsföringen från energidrycksföretagen är ofta intensiv och inriktas mot unga individer, för att locka dem att köpa deras ... -
Förväntningar på ledare inom restaurangbranschen
(2011-02-17)Uppsatsen syftar till att undersöka förväntningarna hos framtidens arbetskraft och dess tankegångar gällande ledarskap inom restaurangbranschen. I bakgrunden behandlas bland annat ungdomsledarskap. Där är det likt många ... -
Det nya nordiska köket
(2011-02-17)Tio etablerade kockar signerade 2004 ett köksmanifest med en ambition att kunna stärka bilden av det nordiska köket. Detta manifest initierade ett projekt två år senare med målet att utveckla regionen Norden. Syftet med ... -
”Det är länken mellan kund och kök som skall få gästen att äta!” - En studie om måltidsföreståndares uppfattningar om hälsa
(2011-02-16)Denna kandidatuppsats tar bland annat sin utgångspunkt i modellen Måltidens fem aspekter (MFA) och hur man kan arbeta med modellens olika delar för att verka hälsofrämjande mot sina gäster. En annan utgångspunkt är olika ... -
Folkhälsa och samverkan - Hälsofrämjande arbete för ökad fysisk aktivitet och goda kostvanor
(2011-02-16)Hälsofrämjande arbete och dess betydelse för folkhälsan är idag ett aktuellt ämne. Hälsa beskrivs som en resurs för individen medan folkhälsa ses som ett mål för samhället. Ett stort antal aktörer omfattas därför av ...