• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Lever kostekonomstudenter som de lär? - En undersökning om frukost

Abstract
Det huvudsakliga syftet med vårt examensarbete har varit att ta reda på hur kostekonomstudenters frukost ser ut. För att få reda på detta har vi skickat ut en kostregistrering med kompletterande frågor till kostekonomstudenter i Umeå och Göteborg. Resultatet visar att kostekonomstudenter har en positiv inställning till frukost och att de är nöjda med sin frukost. Det har även framkommit att studenterna säger att de åt som de brukar under kostregistreringen. Av resultatet kan man även utläsa att studenterna har ett för lågt intag av energi. Fettintaget under frukosten ligger på en mycket låg nivå medan andelen kolhydrater är något högt. Proteinintaget är däremot inom den rekommenderade nivån för den största delen av studenterna. Studenternas livsmedelsval består främst av spannmålsprodukter som bröd, gröt och flingor/müsli samt magrare mejeriprodukter som mjölk, filmjölk, ost och yoghurt. Frukt och grönsaker förekommer i stor utsträckning. På frågan om vilka faktorer som påverkar studenterna vid val av frukost är det smak och doft samt hälsoaspekter som anses viktigast. Faktorer som ekologiska aspekter och annonser och reklam påverkar studenterna minst.
Degree
Student essay
URI
http://hdl.handle.net/2077/24791
Collections
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
View/Open
gupea_2077_24791_1.pdf (124.3Kb)
Date
2011-03-02
Author
Hedberg, Rebecka
Pettersson, Poa
Keywords
Kostvetenskap
kostekonomstudenter
näringsrekommendationer
frukostvanor
livsmedelsval
Series/Report no.
Kostekonomprogrammet, 120 p
2006
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV