• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Lever kostekonomstudenter som de lär? - En undersökning om frukost

Sammanfattning
Det huvudsakliga syftet med vårt examensarbete har varit att ta reda på hur kostekonomstudenters frukost ser ut. För att få reda på detta har vi skickat ut en kostregistrering med kompletterande frågor till kostekonomstudenter i Umeå och Göteborg. Resultatet visar att kostekonomstudenter har en positiv inställning till frukost och att de är nöjda med sin frukost. Det har även framkommit att studenterna säger att de åt som de brukar under kostregistreringen. Av resultatet kan man även utläsa att studenterna har ett för lågt intag av energi. Fettintaget under frukosten ligger på en mycket låg nivå medan andelen kolhydrater är något högt. Proteinintaget är däremot inom den rekommenderade nivån för den största delen av studenterna. Studenternas livsmedelsval består främst av spannmålsprodukter som bröd, gröt och flingor/müsli samt magrare mejeriprodukter som mjölk, filmjölk, ost och yoghurt. Frukt och grönsaker förekommer i stor utsträckning. På frågan om vilka faktorer som påverkar studenterna vid val av frukost är det smak och doft samt hälsoaspekter som anses viktigast. Faktorer som ekologiska aspekter och annonser och reklam påverkar studenterna minst.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/24791
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_24791_1.pdf (124.3Kb)
Datum
2011-03-02
Författare
Hedberg, Rebecka
Pettersson, Poa
Nyckelord
Kostvetenskap
kostekonomstudenter
näringsrekommendationer
frukostvanor
livsmedelsval
Serie/rapportnr.
Kostekonomprogrammet, 120 p
2006
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV