Visa enkel post

dc.contributor.authorEl Hajjam, Skander
dc.contributor.authorJostelius, Christian
dc.date.accessioned2011-03-02T14:44:04Z
dc.date.available2011-03-02T14:44:04Z
dc.date.issued2011-03-02
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/24800
dc.description.abstractÅr 2007 redovisade Brottförebyggande rådet i en rapport att antalet narkotikarelaterade lagföringar har ökat under 2000-talet. Bland annat visade rapporten att antalet lagförda narkotikabrott som utgjordes av bruk hade ökat från 37 procent till 54 procent under perioden 1997 – 2006. År 2005 genomfördes en undersökning i Göteborgs krogvärld som visade att 77 procent av de anställda hade observerat gäster som varit påverkade av narkotika under den senaste sexmånadersperioden och 12 procent av de anställda berättade att de hade sett drogpåverkade gäster varje kväll. En liknande undersökning genomfördes år 2002 i Stockholm där det framkom att 82 procent av de medverkande hade sett narkotikapåverkade gäster under det senaste halvåret, 43 procent uppgav att de såg narkotikapåverkade gäster varje vecka. Vårt syfte med den här undersökningen var att studera hur 5 restaurangledare i en svensk storstad uppfattar narkotikasituationen på stadens krogar. Vi har utfört en kvalitativ intervjustudie med 5 ledare från olika restaurang och nattklubbsverksamheter. De fick svara på frågor om narkotikasituationen i stadens restaurangbransch och på den egna verksamheten, hur narkotikasituationen ser ut idag jämfört med för fem år sedan, vilka åtgärder som tas på den egna verksamheten och vilka som önskas i branschen samt hur de uppfattar deras ansvar. Resultat visade att alla ledarna trodde att narkotika var väl förekommande på stadens krogar. Man ansåg dock att förekomsten på den egna verksamheten var mycket liten, eller i vissa fall obefintlig. Åtgärderna som tas mot narkotika i de egna verksamheterna skiftade mellan de olika krogarna. Majoriteten av verksamheterna hade skickat personal på narkotikarelaterad utbildning.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesRestaurangmanagerprogrammetsv
dc.relation.ispartofseries2008sv
dc.subjectNarkotikasv
dc.subjectRestaurangsv
dc.subjectLedaresv
dc.titleNarkotika på krogen - 5 restaurangchefers uppfattning om förekomst och åtgärdersv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post