Allsången som gemenskapare. En intervjuundersökning om ett projekts möjligheter
Abstract
Syftet med uppsatsen är att belysa hur några pedagoger i grund- och grundsärskolan (åk 0-3) arbetar med och har användning av Allsången; ett projekt där de övar sånger med sina elever och till slut samlas för en stor konsert. Respondenterna arbetar i Stenungsund och det är Kulturskolan där som håller i Allsången. Moderprojektet är Allsången i Angered som funnits i många år. Uppsatsen sammanfattar den pedagogiska tanken bakom Allsångsprojektet.
Teori: Det sociokulturella perspektivet på lärande som säger att det finns möjligheter till lärande och utveckling när människor möts.
Metod: Halvstrukturerade intervjuer med fem medverkande pedagoger.
Resultat: Respondenterna använder sig av Allsångsprojektet på många olika sätt och kan urskilja effekter av sitt deltagande. I svaren återkommer ord som gemenskap, delaktighet och utveckling.
I litteraturen finns stöd för deras upplevelser. Den pedagogiska tanken bakom Allsången sammanfattas enklast med ordet delaktighet och har stort stöd i uppsatsens teorianknytning.
Uppsatsens resultat och diskussion kan inspirera de ansvariga för projekt som Allsången eller liknande att arbeta mera medvetet i förhållande till den pedagogiska tanken.
Degree
Student essay
Collections
View/ Open
Date
2012-09-24Author
Majberger Wiedel, Jennie
Keywords
sång
gemenskap
delaktighet
utveckling
lärande
förhållningssätt
sociokulturell
Series/Report no.
Kandidatuppsats
VT12-IPS-07 PDGX62
Language
swe