• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kallskänkors användning av recept på restaurang

Sammanfattning
Recept upptäcktes redan på 1600-talet fast i en annan skepnad än i dag, nuförtiden är recepten kortfattade och uppstrukturerade, det utnyttjar kallskänkor genom att utveckla en kod, de ser ingredienserna fort. Kallskänksyrket har funnits sedan 1900-talet men inte med samma innebörd och arbetsuppgifter. I arbetet finns en beskrivning av atmosfären i köket, personalens uppdelning och utbildningens kursplan. Syftet med studien var att utforska om kallskänkor arbetar med recept under matlagningen. Forskningsmetoden grundades på kvalitativa intervjuer. Arbetet bygger på mitt intresse för recept som blev starten för utformningen av den kvalitativa intervjuguiden som användes. Överlag skiftar användningen av recept, en del använder kokböcker medan andra förvarar grundrecepten i huvudet. Men de flesta köken har också en unik receptpärm så att maträtterna smakar likadant. Utbildningen skapar en grund för yrket, men det är än dock erfarenheten som är avgörande för ett bra resultat i arbetet. Kallskänkor är inte längre så självklara i ett restaurangkök, förändringar inom yrket håller på att ske. Genom att arbetsstyrkan har blivit mindre i dagens restaurangkök, delegeras arbetsuppgifterna ut till den personal som jobbar.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/30694
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_30694_1.pdf (751.4Kb)
Datum
2012-10-23
Författare
Halldin, Marie
Nyckelord
Engagemang
kunskap
matlagning
Serie/rapportnr.
Restaurangmanagerprogrammet
VT 2012
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV