• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Svinn i charken

Medarbetares syn på orsaker, rutiner och möjligheter

Abstract
Det finns idag många studier och mycket forskning som behandlar ämnet livsmedelssvinn på olika sätt. Jobbet mot svinn i samhället har tydliggjorts men flera studier visar på att problemet kvarstår. Denna studie har som mål att undersöka arbetet mot svinn och lyfta fram rutiner samt utvecklingsmöjligheter utifrån en specifik livsmedelsbutiks dagliga arbete. Denna kvalitativa fallstudie är utformad genom ett antal semi-strukturerade intervjuer och dessa intervjuers respondenter representerar olika yrkesroller och nivåer i en livsmedelsbutik. I resultatet av dessa intervjuer visas det att många av grundtankarna är lika och att det finns färdiga rutiner för efterarbetet mot svinn. Det kom även fram att det finns många olika angreppspunkter för att komma åt problemet svinn. Ett flertal metoder för att komma åt svinnet, som användes av respondenterna, pressenteras därför i denna studie. En av dessa var arbetet kring beställningar med klar betoning på att man måste vara väldigt medveten och noggrann vid val av beställningar. Under kartläggningen av utvecklingsmöjligheter kunde uppfattningarna hos respondenterna, till viss del, skilja sig då de hade bildat olika uppfattningar kring vilka angreppspunkter man kunde jobba vidare ifrån. Dessa tankar var ofta grundade utifrån de arbetsuppgifter och tidigare erfarenheter respondenterna hade. Utifrån studiens resultat kan man bland annat se ett behov att utveckla en gemensam arbetsplan för att kartlägga arbetsmetoder för att förebygga svinn i butikerna.
Degree
Student essay
URI
http://hdl.handle.net/2077/30698
Collections
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
View/Open
gupea_2077_30698_1.pdf (1.170Mb)
Date
2012-10-23
Author
Heinermark, Niklas
Lundqvist, Dennis
Keywords
Arbetsmetoder
livsmedelsbutik
rutiner
Svinn
Series/Report no.
Kostekonomprogram med inriktning mot ledarskap
VT 2012
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV