• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samarbete mellan lokala livsmedelsproducenter och krögare

En kvalitativ intervjustudie

Sammanfattning
I tidigare studier framkommer det att intresset för lokal mat har ökat i Sverige och att restauranger har en viktig roll i att förmdela lokala mattraditioner. Syftet med denna studien är att undersöka samarbetet mellan lokala livsmedelsproducenter och krögare. Metoden för studien är forskningsintervjuer som har gjorts med krögare och livsmedelsproducenter runtomkring Göteborg. Studien har en kvalitativ ansats och strävar efter kunskap om förutsättningarna för ett sådant samarbete. Informanterna har bland annat tillfrågats om hur samarbetet mellan livsmedelsproducenter och krögare ser ut. Det framkom att det många gånger är ett komplicerat samarbete eftersom båda parterna lever i oförutsägbara miljöer. En krögare kan exempelvis aldrig veta hur många gäster han kommer få eller en livsmedelsproducent när det kommer att regna. Detta gör det svårt att planera och tillgodose varandras behov. Problem som kan uppstå är att livsmedelsproducenten inte kan leverera tillräckligt mycket eller att krögaren behöver köpa mer än vad som sagts från första början.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/33884
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_33884_1.pdf (521.4Kb)
Datum
2013-09-11
Författare
Hedborg, Kristian
Nyckelord
Närproducerat
Samarbete
Aktörssamverkan
Krögare
Lokal livsmedelproducent
Serie/rapportnr.
Restaurangmanagerprogrammet
Vt 2013
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV