Visa enkel post

dc.contributor.authorGrgic, Valentina
dc.contributor.authorNilsson, Linn
dc.date.accessioned2015-08-10T11:07:53Z
dc.date.available2015-08-10T11:07:53Z
dc.date.issued2015-08-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/40070
dc.description.abstractKonsumenters matsäkerhet har blivit ett aktuellt ämne i samhället. Efter ett antal skandaler inom matsystemet har debatter om matsäkerhet och matfusk uppkommit. Skandaler som framkommit är bland annat livsmedel som inneburit en fara för konsumenter, eller vilselett konsumenter genom felaktiga påståenden om innehåll eller ursprung. I studien har vi definierat svårigheter och brister i spårbarhetsarbetet inom livsmedelsbranschen. Studien har svarat på frågeställningarna hur aktörer inom matsystemet upprättar spårbarheten inom sina livsmedelsföretag, hur deras arbete kring en risk ser ut och hur de ser på sitt eget spårbarhetsarbete. Studien har ett systemteoretisk förhållningsätt, där semistrukturerade intervjuer hölls med två kvalitetschefer inom producerande livsmedelsföretag samt två kvalitetschefer från grossister inom livsmedelsbranschen. Resultatet av datainsamlingen visar att livsmedelsföretagen kontinuerligt jobbar med spårbarhet men att de har olika rutiner och förhållningsätt för att säkerställa att deras livsmedelsprodukter är säkra att konsumera. Informanterna i studien påtalar också vikten av god kommunikation i hela matsystemet.sv
dc.relation.ispartofseriesVT15-06sv
dc.subjectSpårbarhetsv
dc.subjectlivsmedelslagstiftningensv
dc.subjectkvalitetledningssystemsv
dc.titleSpårbarhetsarbete i livsmedelsbranschensv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post