Show simple item record

dc.contributor.authorLoyo Castillo, Trina
dc.date.accessioned2015-10-20T09:29:47Z
dc.date.available2015-10-20T09:29:47Z
dc.date.issued2015-10-20
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/40834
dc.description.abstractEtt folkslag identifieras med kulturen, där litteraturen och gastronomin är av betydande vikt. Därför är målet med denna undersökning att analysera hur den mexikanska identiteten representeras genom mat i litteraturen. För att göra denna undersökning, fokuserar jag på romanen Como agua para chocolate (1998) av Laura Esquivel. Jag tillämpar den hermeneutiska metoden som hjälper mig att göra en analytisk tolkning av olika aspekter som finns i texten, som exempelvis ingredienser, namn på maträtter, köksredskap, populära uttryck, etc. Genom dessa aspekter anser jag att det finns en representation av den kulinariska kulturella identiteten. För att bekräfta min hypotes baserar jag min analys på flera begrepp relaterade till identitet och kulturen som finns inom det teoretiska systemet i det här arbetet. När jag tillämpar dessa begrepp blir resultaten att den kulinariska kulturella identiteten är representerad i Esquivels verket.sv
dc.language.isospasv
dc.relation.ispartofseriesSPL kandidatuppsats i spanskasv
dc.relation.ispartofseriesSPL 2015-070sv
dc.subjectspanskasv
dc.subjectGastronomía mexicanasv
dc.subjectidentidad culturalsv
dc.subjectMéxicosv
dc.subjectmexicanidadsv
dc.subjectLaura Esquivelsv
dc.subjectMexikansk gastronomisv
dc.subjectgastronomisk identitetsv
dc.subjectMexikosv
dc.subjectmexikansk identitetsv
dc.titleGASTRONOMÍA E IDENTIDAD EN LAsv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokHumanitiesTheology
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Languages and Literatureseng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för språk och litteraturerswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record