• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Skolmåltider på sociala medier?

- En studie utifrån ett elevperspektiv

Sammanfattning
Skollunchen kan var en av de viktigaste måltider för en elev, dock är det flera som väljer att inte äta i skolrestaurangen på grund av olika anledningar. Tidigare studier påpekar att eleven vill kunna påverka och vara delaktiga i måltidsskapandet men att de får ingen möjlighet till att delta. Problemet är att elever och måltidspersonal har en svag kommunikation mellan varandra och att det behövs etableras kanaler där de kan mötas. Syftet med studien är att studera gymnasieelevers inställning till skolmaten och utforska om sociala medier kan användas för att kommunicera skolmåltiden och få den mer integrerad i gymnasieskolan. Studien utgår från ett elevperspektiv. En enkätstudie genomfördes med 129 gymnasieelever från olika gymnasieskolor i Sverige. Studien innefattar även en kvantiativ innehållsanalys av tre olika gymnasieskolor i Sverige och deras aktivitet kring skolmåltiden på sociala medier. Innehållsanalysen visar att gymnasieskolornas aktivitet kring skolmåltiden på sociala medier är nästintill obefintlig idag. Studien visar att eleverna vill vara delaktiga och kunna påverka skolmåltiden, de förespråkar Instagram som det verktyget för att uppnå detta ändamålet.
Examinationsnivå
Student essay
Övrig beskrivning
Kandidatuppsats 15 hp Program: Kostekonomi med inriktning mot ledarskap Vt 2019 Handledare: Anna Post Examinator: Cecilia Magnusson Sporre
URL:
http://hdl.handle.net/2077/63342
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_63342_1.pdf (419.7Kb)
Datum
2020-02-13
Författare
Röding, Anna
Sokolina, Marina
Nyckelord
Gymnasieelever
Skolmåltider
Sociala medier
Kommunikation
Integrerad
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV