Visa enkel post

dc.contributor.authorEliasson, Magnus
dc.contributor.authorCederfeldt, Angelica
dc.contributor.authorAndersson, Nathalie
dc.date.accessioned2022-11-14T12:36:24Z
dc.date.available2022-11-14T12:36:24Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/2077/74133
dc.description.abstractFrämjar undervisningen i hem-och konsumentkunskap en positiv syn på mat och de olika kulturer som finns hos de olika eleverna? Är lärarens inverkan på elever positiv, eller kan läraren ha en negativ inverkan på elevernas upplevelser eller tankar om mat? Elever från olika länder och kulturer har skilda uppfattningar om vad som är normativt i ett samhälle efter livserfarenheter som fås av släkt och närstående när det kommer till matkultur och mattraditioner. Som lärare i skolämnet hem- och konsumentkunskap behöver man säkerställa att eleverna får de bästa förutsättningarna för att aktivt kunna, men också vilja delta i undervisningen. Skolan kan därför agera en social mötesplats för elever där deras värderingar och kulturer under trygga former kan få växa och utvecklas. Således kan skolans verksamhet också ses som en plats som influerar elevers sociala och kulturella utveckling. I denna litteraturstudie undersöks hur elevers egenvalda matval påverkar de mattraditioner och matkulturer som eleven på olika sätt involveras i, både i hemmet, i skolan eller under andra tillfällen. Det kommer även lyftas hur dessa egenvalda matval bör hanteras i hem- och konsumentkunkapsundervisningen.en_US
dc.language.isosween_US
dc.subjectpedagogiken_US
dc.subjectundervisningen_US
dc.subjecthem- och konsumentkunskapen_US
dc.subjectmatvalen_US
dc.subjectmattraditioneren_US
dc.titleMatkulturer och mattraditioner. En litteraturstudie om matvalens påverkan på hem- och konsumentkunskapsundervisningenen_US
dc.typeTexten_US
dc.type.svepotheren_US
dc.contributor.organizationInstitutionen för kost- och idrottsvetenskapen_US


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post