Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap: Recent submissions
Visas titlar 281-300 av 628
-
Kostchefers coachande ledarroll
(2014-06-25)Coaching har blivit populärt i samhället och används idag allt mer inom ledarskap, men är fortfarande ett relativt outforskat område. Coaching är en kommunikationsteknik där aktivt lyssnande och kraftfulla frågor används. ... -
Foodscapes och matkultur i Kalifornien
(2014-06-25)Syfte med denna rapport är att undersöka och kartlägga matkultur, foodscapes och matvanor längs med Kaliforniens kust. Valet av mat har en betydande roll i våra liv och det finns många faktorer som påverkar dessa val. USA ... -
Den schemalagda skollunchen
(2014-06-25)Skolmåltider har utvecklats från ren välgörenhet till ett bestående inslag i skolgången. Mer ansvar har lagts på den offentliga verksamheten vad gäller skolmåltider och att ha utbildad personal är numera ett krav. ... -
Ungdomars tankar om hälsosam mat
(2014-06-25)Hälsa och hälsosam mat är ett aktuellt ämne i samhället. Den pågående diskussionen påverkar ungdomar som håller på att forma sina matvanor och frigöra sig från sina föräldrar. I denna process är det relevant att främja ... -
Att behöva hjälp för att äta
(2014-06-25)I Sverige har personer som är i behov av omfattande stöd i vardagen rätt till assistans, en tjänst som utförs av personliga assistenter. Den vedertagna benämningen av funktionshindrade i behov av assistans är brukare. Det ... -
Vad ska vi dricka idag?
(2014-06-25)Background The usage of Nutrition supplement in the elderly care is commonly occurring and plays an important role in the intake of nutrition for the elderly. The usage of nutrition supplement is to reduce malnutrition ... -
Matkassens påverkan i vardagslivet
(2014-06-25)Syftet med studien är att ta reda på hur det påverkar alla medlemmar i ett hushåll att använda sig av en färdig middagslösning där recept och ingredienser till veckans måltider beställs på Internet och levereras hem. Färdiga ... -
Den sura glädjen
(2014-06-25)Surdegsbrödet har förekommit i den mänskliga historien sedan 7000 år tillbaka. Populariteten har varierat men brödet har de senaste åren frekvent synts såväl i media som i bagerier. Brödindustrin har uppmärksammat trenden ... -
Förutsättningar för agriturism i Emilia-Romagna
(2014-06-25)Agriturism är en relativt ny form av boende på lantgårdar, som är väldigt populärt i Italien. Det finns gårdar som öppnar sina dörrar för gäster med en rad olika aktiviteter. På en gård som bedriver agriturismo kan det ... -
Motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger
(2014-06-25)Denna uppsats behandlar motivation och arbetstillfredsställelse på hotellrestauranger i Göteborg. Hotell- och restaurang är en av de branscher med högst personalomsättning och en bakomliggande orsak kan vara att medarbetare ... -
Kvalitetskontrollsystem hos måltidsindustrin i Ryssland
(2014-06-25)Arbetet behandlar kontrollsystemen hos måltidsindustrin i Ryssland. Det är av intresse för mig eftersom jag ursprungligen kommer från Ryssland och har nu gått igenom en restaurangmanagerutbildning i Sverige. Det är intressant ... -
”Har man en chans att påverka ska man göra det”
(2014-06-25)Folk blir mer och mer medvetna om den påverkan som bekämpningsmedel har både på människan och på miljön och väljer därför ekologiska alternativ i större utsträckning. Detta leder till att efterfrågan på ekologiska produkter ... -
En kartläggning av skadefrekvens inom Crossfit
(2013-11-13)Crossfit karaktäriseras av högintensiv aerob och anaerob träning. Träningsformen uppkom med syftet att träna amerikanska soldater och polismän till att bli toppatleter av grundaren Greg Glassman. Crossfit har vuxit alltmer ... -
The elite endurance athlete as a mother
(2013-11-13)The purpose of this research was to get an insight in womens life as elite sporting mothers. In four interviews, elite endurance athletes shared their experiences of being pregnant and be-coming mothers during their sporting ... -
Idrottsämnet i Sverige och USA
(2013-10-11)De idrottsdidaktiska frågorna vad, hur och varför är något tidigare forskare intresserat sig av. Med en relativt ny skolreform att förhålla sig till krävs det att verksamma lärare i idrott och hälsa reviderar svaren på de ... -
Ämnet Idrott och hälsa som grund för ett längre arbetsliv
(2013-10-10)Syftet med denna studie är att undersöka hur väl undervisningen av Idrott och hälsa tillgodoser behoven för ett framtida arbetsliv inom bygg- och anläggningsindustrin. För att svara på undersökningens syfte har vi genomfört ... -
Samarbete mellan lokala livsmedelsproducenter och krögare
(2013-09-11)I tidigare studier framkommer det att intresset för lokal mat har ökat i Sverige och att restauranger har en viktig roll i att förmdela lokala mattraditioner. Syftet med denna studien är att undersöka samarbetet mellan ... -
Vanor och val kring kaffe
(2013-09-09)Detta är en kandidatuppsats om våra vanor och val kring en av våra mest älskade drycker, kaffet. Vi dricker det varmt eller kallt, sötat eller osötat, med vänner eller ensamma, för att bli mer skärpta eller för att njuta ... -
Förstår eleverna vad de ska kunna?
(2013-08-30)En vanlig syn bland allmänheten är att Idrott och hälsa är ett ämne där elever ska röra på sig och ha kul. När det handlar om att eleverna ska lära sig något handlar det i de flesta fall om formaliserade lekar och spel. ... -
Lärares uppfattningar om svårigheter med rättvis bedömning
(2013-08-28)Det råder en viss komplexitet i ämnet idrott och hälsa gällande betyg och bedömning. Lärare tycks ha olika synsätt på vilka mål och vilka kunskaper som är viktiga att använda för att grunda ett betyg. Vårt syfte är att ...