Visas titlar 461-480 av 699

    • Coaching under ett viktminskningsprogram 

      Olsson, Ellinor (2012-10-24)
      För att inom hälsopromotivt arbete kunna hjälpa individen att leva ett mer hälsosamt liv behövs motivation. Tidigare forskning visar att coaching är en arbetsmetod som skulle kunna förbättra motivationen hos individen, ...
    • Fingerstyrka mot toppen 

      Hultqvist, Axel (2012-10-24)
      Klättring är en växande sport som kräver jämn balans av styrka, teknik och psyke. I dagsläget sker klättertävlingar och de hårdaste utomhuslederna på branta överhängande väggar med små grepp. God fingerstyrka är nödvändigt ...
    • Ladda batterierna 

      Vikström Tjernell, Hanna (2012-10-24)
      Bland idrottare idag är återhämtning inte ansedd att vara en av de viktigaste beståndsdelarna i deras träning. För en optimal prestationsutveckling och framgång krävs optimal träningsplanering samt att som idrottare balansera ...
    • Hälsobegreppet inom ämnet Idrott och Hälsa 

      Hallgren, Camilla; Johansson, Fredrik (2012-10-23)
      Vårt syfte med denna studie har varit att undersöka huruvida begreppet hälsa kommer till uttryck i kursplaner för ämnet idrott och hälsa från 1962- 2011. Vår erfarenhet är att begreppet är diffust och svårtolkat samt att ...
    • Hälsa i idrott och hälsa – Utbrett eller bortglömt? 

      Köhl, Robin; Kontio, Tommi (2012-10-23)
      Syftet med vårt arbete är att undersöka hur lärarna i idrott och hälsa definierar hälsa samt hur de arbetar med hälsoaspekten i undervisningen. Vi valde att göra undersökningen på grund av att ohälsa är ett stort ...
    • I alla väder 

      Jonsson, Fredrik; Serholt, Johannes (2012-10-23)
      Studien har genomförts med syftet att komplettera bilden av fri-luftsliv utifrån Friluftsfrämjandets tidskrift, I alla väder. Genom användandet av en bild- och textanalys har sex olika bilder analyserats från 50- talet ...
    • Fysisk aktivitet på fritiden 

      Jenny Josefsson, Jenny Josefsson; Kajsa Kronlid, Kajsa Kronlid (2012-10-23)
      Att utföra fysisk aktivitet har funnits sedan långt bak i tiden. Motiven till varför har varit varierade beroende på tidsepok och motionär. Därför var syftet med den här undersökningen att ta reda på vad det är som motiverar ...
    • Gymnasieelevers fysiska självkänsla 

      Petersson, Isabell; Rogö Helmner, Marcus (2012-10-23)
      Studiens syfte var att undersöka om det finns skillnader i elevers fysiska självkänsla beroende på om de läser i en kommunal innerstadsskola eller på en kommunal gymnasieskola i ett område med andra socioekonomiska ...
    • Alltså jag vill gärna träna men… jag är för lat! 

      Nilsson, Sofia (2012-10-23)
      Syftet med denna studie var att utforska mindre aktiva skolelevers fysiska aktivitetsmönster. Den övergripande frågeställning var: vilka faktorer påverkar skolelevernas idrottsvanor? Sedan undersöktes två stycken mer ...
    • Lgr 11 

      Maletic, Ante; Strömbäck, Joakim (2012-10-23)
      Denna uppsats är en studie i syfte att undersöka om Lgr11 kan innebära förändringar för lärare. Hur lärare förhåller sig till begrepp som hälsa och fysisk hälsa? Om det finns en klar definition av vad fysisk hälsa är? ...
    • Hvordan er selvfølelsen satt sammen 

      Andersen Vinje, Thomas (2012-10-23)
      Innledning: Det jeg vil oppnå med denne studien er å få fram kunnskaper om selvfølelese, hva som påvirker selvfølelsen og hvordan det ser ut mellom menn og kvinner. Jeg ser på dette som et viktig emne fordi det er en viktig ...
    • Livsmedelshygien 

      Johansso, Sofie; Karlsen, Anna; Nyborg, Helena (2012-10-23)
      I Sverige har Livsmedelsverket (2009) analyserat matförgiftningsfall där de fann att bufféer var den grupp av livsmedel som oftast utpekades som smittkällor. De beskriver att orsaken bakom smittspridningen dels berodde ...
    • Kartläggning av mjölksvinn i en skolrestaurang 

      Tingberg, Emma; Öhman, Evelina (2012-10-23)
      I vår uppsats har vi kartlagt hur mycket mjölk som hälls ut under fem sammanhängande lunchtillfällen i en skolrestaurang. Genom samtal med eleverna har vi kartlagt även vissa orsaker till att mjölksvinn förekommer, detta ...
    • Måltidsmiljön 

      Sebbaha, Moktar; Larsson, Daniel (2012-10-23)
      I dagens samhälle lever allt fler människor längre och detta beror på att den allmänna levnadsstandarden har ökat. Sedan 1960- talet har den svenska befolkningen som är över 80 år tredubblats vilket innebär att efterfrågan ...
    • Arbetstillfredsställelse i mottagningskök på förskolor 

      Bäckström, Jessica; Malm, Matilda (2012-10-23)
      Utifrån erfarenheter i arbetslivet samt verksamhetsförlagd utbildning har vi fått en översikt över arbetssituationen i mottagningskök och hur de optimala förhållandena i måltidsverksamheten styrs för medarbetarna. ...
    • En fallstudie om äldres uppfattningar om måltiden på ett äldreboende 

      Klang, Jennifer; Strandberg, Josefine (2012-10-23)
      Vårt syfte med denna fallstudie har varit att undersöka hur några individer på ett äldreboende uppfattar måltiden utifrån FAMM. Fallstudien är uppbyggd på semistrukturella intervjuer och icke deltagande observationer. Urval: ...
    • Vad innebär bra skolmat? 

      Ahlgren, Jenny; Winroth, Anna (2012-10-23)
      För oss kostekonomstudenter är skolmat ett aktuellt och återkommande problem. Nya regler om hur skolmat ska planeras näringsmässigt har precis har introducerats i Sverige och vi tror att denna nya lag kan ha skapat utmaningar ...
    • Vegetariska val i vardagen 

      Wettermark, Matilda; Wallin, Åsa (2012-10-23)
      Syftet var att belysa uppfattningar om vegetarisk mat och intresse för fler vegetariska matval bland vuxna mellan 30-45 år i det enskilda hushållet under vardagar. Detta gjordes på uppdrag av ett livsmedelsföretag. Från ...
    • Pedagogisk måltid 

      Pelecanos, Georgios (2012-10-23)
      Idag så har skolmaten i alla kommunala skolor enligt lag krav på att den ska vara näringsriktig och kostnadsfri för eleverna. Skolmåltidsverksamheten har utvecklats mycket sedan den utformades. Någonting som är ett ...
    • Svinn i charken 

      Heinermark, Niklas; Lundqvist, Dennis (2012-10-23)
      Det finns idag många studier och mycket forskning som behandlar ämnet livsmedelssvinn på olika sätt. Jobbet mot svinn i samhället har tydliggjorts men flera studier visar på att problemet kvarstår. Denna studie har som mål ...